Kushikatsu

8. listopadu 2009 v 16:57 | Ann |  Jídla

Suroviny:
  • 500-600 g vepřového masa bez kýty
  • sůl
  • ml. pepř
  • 200 g pórku
  • 2 vejce
  • mléko
  • hladká mouka
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení
  • hlávkový salát
  • 1 lžíce sójové omáčky
Maso z vepřové kýty nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme asi hodinu odležet. Pórek nakrájíme na válečky asi 2 - 3 cm dlouhé. Potom střídavě napichujeme na jehlu maso a pórek, obalíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a moukou a ve strouhance a po všech stranách na rozehřátém oleji osmažíme. Potom nakrájíme na drobné nudličky hlávkový salát, rozložíme do středu talíře, na něj položíme porci špízu a pokapeme sójovou omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.
Tohle velice kalorické jídlo se dá v Japonsku koupit za 5000 - 6000 jenů.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama